Exclusive Beats For Sale

FWP - No Respect

FWP - Send You An Angel

FWP - Twerk Out

FWP - Ken Ho

FWP - Natural Powers

FWP - Dance With Me

mixing-mastering-exclusive-beats-for-sale

 

Buy-Exclusive-Rap-Beats-For-Sale

 

Online Beats Blog

Best Deals

Marketing Package2

Mixing Package 2

Afmixen

Veel rappers, zangers en zangeressen blijven vastzitten bij het afmixen van hun nummers, daarom staan hier enkele tricks betreft het afmixen en het masteren van je nummer voordat je hem op youtube gooit.

 

Als je een hip hop beat koopt, een pop beat, of wat voor beat dan ook is hij vaak vooraf al afgemixed. Als je hier de sporen/track outs, koopt dan krijg je alle stukjes, losse waves, van het nummer appart, wat je bijvoorbeeld ook nodig zal hebben bij het mixen in een grotere studio wanneer je het uitbesteed bij een mixing engineer.

 

Afmixen

Als je hiervoor niet het budget hebt om dit allemaal uit te besteden dan kan je dat zelf ook doen. Perfect afmixen is een heel moeilijk vak, maar als je enkele basis tricks weet is het altijd beter dan dat je er helemaal zelf er achter moet komen hoe je een beat of nummer afmixed. Hieronder staan enkele effecten beschreven die bij het afmixen een must zijn, en duidelijk je geluidskwaliteit gaan verbeteren.

HIGHPASS FILTERS PLAATSEN: Stel je hebt een nummer met een Piano, een Bas Gitaar, KickDrum, een Snare en Hi Hats, en nog een Synth die tijdens het refrein begint, dan gaan we als volgt te werk met het afmixen van die desbetreffende instrumental.

Je verbind alle tracks/sporen apart aan de mixer in je DAW. Dus je hebt een kopje waar staat; piano; eentje met snare, etc.
Per kopje kan je effecten of ook wel VST’s toevoegen, het eerste wat je nu doet is het plaatsen van een High Pass filter die alles boven de 20Hz doorlaat. Waarom doen we dit? Nou het menselijk gehoor hoort niks boven 20KHz en niks onder 20HZ en jou geluidsfragment wil dit wel afspelen, daarom moeten we bij elk instrument gaan schoonmaken zodat jou mix meer ruimte heeft voor zoveel mogelijk instrumenten.

SPOREN COMPRESSEN: Als overal een highpass filter geplaatst is, kunnen we een compressor aan de mixer tracks toevoegen. Deze zet je op een ratio van 4:2 en je drukt er een lichte threshold van enkele DB’s op en een gain van iets meer DB’s dan de threshold. Dit doen we om de Velocity (Volume) in jou Mixertrack constant te houden.

SPOREN EQUALIZEN: Als we een highpass filter, en een compressor op elk spoor hebben kunnen we de geluiden gaan ‘shapen’ ''het mooimaken van de geluiden door middel van een equalizer''. Bij deze fase is het ook weer van belang dat je de boel weer opschoont, dus als je een parametrische equalizer gebruikt, Highpass dan alles boven de frequentie wat je niet nodig hebt van het geluid: bijvoorbeeld als je een pop nummer maakt geef je de Bass veel ruimte in de mix en cut je bij ons geval bij the lead (Piano) alles onder de 250Hz weg. Als je hier weer hebt opgeruimd kan je het instrument wat mooier uit laten komen, bij veel sporen zit er een doffe vlek rond 400 – 500 Hz probeer hier altijd een klein beetje weg te halen om je mix helder en duidelijk  te krijgen. Voor de rest kun je enkele frequenties iets beter laten klinken door wat putjes te creëren met een parametrisch equalizer op diverse plekken zodat het geluid optimaal overkomt.

Onthoud altijd een regel bij het afmixen en dan voornamelijk bij het EQ’en 

‘’het is altijd beter om te cutten dan om te gainen’’

REVERB TOEVOEGEN: De volgende stap is een reverb toedienen op de mixer track, wees hier zuinig mee teveel reverb maakt het geheel instabiel geef daarom kleine beetjes per mixer track zodat de akoestiek van het instrument of de vocal beter klinkt.
Als we alle geluiden zo hebben afgemixed dat ze mooi en zuiver zijn kunnen we de posities bepalen en de stereo breedte van de mixer tracks bepalen. Wat we bedoelen met de stereo breedte bij het afmixen is hoe breed het instrument staat ten opzichte van de stereo wijdte ofwel het vlak tussen je beide boxen. Ik persoonlijk doe dit altijd met een ‘’Stereo Enhancer’’
Dit deel van de mix, en eigenlijk ook de andere onderdelen is vooral gewoon veel oefenen en luisteren naar de mix van nummers uit verscheidene genres, een trucje wat altijd helpt als je een nummer gaat afmixen is: vergelijkbare nummers er bij pakken ten opzichtte van jou eigen nummer. Zo kan je op alle bovengenoemde punten beoordelen hoe die specifieke engineer dat op die track heeft toegepast.

Ik hoop dat deze informatie jullie weer wat verder helpt als jullie een nieuwe track van gaan mixen. Als je geen zin hebt om je track zelf af te mixen dan kan je nog altijd een service inhuren om dit voor je te laten doen, deze bieden wij zelf ook aan.

 

Als je geen sporen hebt om af te mixen kan je ook altijd oefenen met het pakket van de gratis beat, deze is al goed afgemixed maar je kan altijd kijken wat er gebeurt door bepaalde effecten te gebruiken.