Exclusive Beats For Sale

FWP - No Respect

FWP - Send You An Angel

FWP - Twerk Out

FWP - Ken Ho

FWP - Natural Powers

FWP - Dance With Me

mixing-mastering-exclusive-beats-for-sale

 

Buy-Exclusive-Rap-Beats-For-Sale

 

Online Beats Blog

Best Deals

Marketing Package2

Mixing Package 2

Originele Beats Maken

 

Beats makenWil je zelf beats maken? Dan kan dat natuurlijk, er zijn vele programma's om dit zelf beats te maken. Bekenden hiervan zijn Reason, Fruity Loops, Logic etc.

Deze software word op veel verschillende websites aangeboden om te downloaden. Opzich is het geen probleem om hier eerst mee te oefenen, maar als je serieus geld verdient aan beats maken dan is het wel aan te raden om de software te kopen.

Om een goede beat te maken zijn er enkele tips & tricks om je aan te houden zodat je beat goed word.

 

1# Maak Originele Beats: Er zijn vele stijlen beats die je kan maken. Dit varieert van reggaeton beats tot Hip Hop beats of modernere House en Dub Step beats. Zorg dat je een gevarieerd arsenaal hebt aan beats, dus niet bijvoorbeeld alleen dirty south of westcoast beats. Door veel verschillende stijlen te produceren, ga je uiteindelijk stijlen mengen en daar worden je beats vanzelf origineel van.


2# Stop je Gevoel in de Beat: Er is niks nepper dan een beat die gewoon gemaakt is zonder gevoel. Als je gaat zitten zorg dan dat je je gevoel overzet, ben je pissed off maak een beat stop die energie daar dan in, baal je van iets, maak een beat en stop het gevoel er in. Door dingen te verwerken met beats, en je energie er in te stoppen, krijgen je beat en instrumentals meer gevoel en meer waarde, ook persoonlijke waarde.


3# Let op de Opbouw: Een energieke opbouw van een beat zorgt voor meer luisterplezier voor de luisteraar, als je dus een beat maakt, zorg dan voor een spectaculaire opbouw. Maak een mooie intro waarin de instrumenten naar een Climax toe lopen. Maak van het refrein een moment waar men op wacht als ze de track luisteren. Een bridge toevoegen kan helpen om de dynamiek van de beat te veranderen en is bij pop beats e.d. zeker aan te raden. En last but not least zorg dat de beat goed afloopt passend bij de rest.


4# Vertel een Verhaal: Zoals ik al zij helpt een spectaculaire opbouw goed voor het luister plezier van de luisteraars. Om dit makkelijker toe te passen kan je een passend verhaal bedenken wat je verteld met je beat, dit zorgt voor veel verschillende stukjes beat, en een originele opbouw er van.


5# Verzin Een Pakkende Titel: Je hebt je verhaal verteld  wat zorgt voor een interessante obouw, nu is het tijd voor een pakkende titel. Bedenk een onderwerp wat past op de beat, zo kan je de rapper namelijk ook al in en richting duwen voor zijn track. Een pakkende titel die mensen makkelijk kunnen onthouden is soms lastig, zet niet te snel wat woorden neer, bedenk echt wat je wil zeggen.

6# Gebruik verschillende DAW's (Programma's): Door elke keer een programma te gebruiken om beats te maken gaan ze heel erg hetzelfde klinken, Als je switched tussen verschillende programma's worden er verschillende engine's gebruikt bij het beat bakken die allemaal hun eigen sound hebben. Op deze manier hou je je arsenaal gevarieerd en je sound origineel.

7# Mix je Beats Goed Af: Er is niks vervelender dan slecht afgemixte beats luisteren. Zorg daarom dat je veel oefent met het afmixen van beats, en dat je goed luistert naar de mix van wereld hits. Door hier diep op in te gaan en bijvoorbeeld een voorbeeld track bij het afmixen te houden, kan je je eigen mix vergelijken, en kijken of hij zo lekker klinkt als een top hit.


8# Let The Beat Pump: Vaak staan beats te zacht, daarom is het belangrijk om het eindresultaat te compressen of tegen een brickwall aan te drukken. Door dit over je beat heen te gooien klinkt hij luider. Pas hiermee wel op dat je hem niet te hard compressed want dan verliest je productie zijn balans.

9# Maak je Eigen Synths: Beats maken kan met allerlei soorten plugins die je online kan downloaden en kopen, door aan de knopjes te tweaken van deze plugins kun je de sound meer eigen maken, en beter toespitsen op de beat. Er zijn ook programma's waarin je helemaal je eigen sound en synth kan designen. Dit zijn programma's en plugins als Massive e.d. In Massive kun je bijvoorbeeld je eigen wobbles produceren en een eigen dubstep bass ontwerpen.


10# Gebruik Niet Teveel Samples: 
Er zijn veel producers, vooral hier in nederland die veel samplen uit oude platen, dit kan heel vet zijn, als je een goede turntablist bent bijvoorbeeld. Maar veel van deze producties zijn een Rip Off van een oude soul-track wat niet bepaald heel creatief is. Je kan wel zelf een melodie inspelen en daar zelf uit samplen, zo ben je weer een stuk orgineler en hou je de creativiteit alive.


''Houd deze tips in je achterhoofd wanneer je je productie lijst vergroot, en ze zullen orgineler en met meer Soul overkomen!''